
Κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων ζητεί ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ.Κάπος.
43
Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Κάπος.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους στο δικαστικό μέγαρο, την Παρασκευή, ο κ. Κάπος πρότεινε:
Να είναι οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ένα βαθμό ανώτεροι από το βαθμό του δικαστηρίου, στο οποίο θα προΐστανται, δηλαδή ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου να είναι εφέτης, η επιλογή των προϊσταμένων του Πρωτοδικείου να γίνεται από την Ολομέλεια των Εφετών και ο προϊστάμενος του Εφετείο να επιλέγεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρότεινε τα άλλα μέλη της τριμελούς διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων να επιλέγονται από τις Ολομέλειες των ίδιων των δικαστηρίων και να ενισχυθούν οι αρεοπαγίτες επιθεωρητές των δικαστηρίων με επίκουρους επιθεωρητές, οι οποίοι θα είναι εφέτες.
Ήδη, πάντως, το αρμόδιο υπουργείο προωθεί ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Οι ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, προβλέπουν τη σύσταση Ειδικού Σώματος Δίωξης στο Ανώτατο Δικαστήριο και τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας δικαστή από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
