
Νέα γερμανική προσφορά για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Νέα, επίσημη προσφορά εξαγοράς κατέθεσε την Πέμπτη η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, Deutsche Boerse, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το τίμημα να ανέρχεται στα 7,65 ευρώ ανά μετοχή.
27
Νέα, επίσημη προσφορά εξαγοράς κατέθεσε την Πέμπτη η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, Deutsche Boerse, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Deutsche Boerse, Οι Γερμανοί προσφέρουν στους μετόχους της LSE 5,30 λίρες (7,65 ευρώ) ανά μετοχή. Το συγκεκριμένο τίμημα διαμορφώνει την αξία του LSE στα 2,45 δισ. δολάρια.
Σε ό,τι αφορά στους πελάτες του λονδρέζικου χρηματιστηρίου, οι οποίοι είναι εν μέρει και μέτοχοι, ο εκπρόσωπος υποσχέθηκε ότι εάν επιτευχθεί η εξαγορά, η DB θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις του κόστους.
Προϋπόθεση για την ισχύ της προσφοράς, σύμφωνα με την DB, είναι να προχωρήσει η διοίκηση της LSE σε μια «ανεπιφύλακτη και χωρίς όρους σύσταση στους μετόχους της να αποδεχτούν τη συγκεκριμένη πρόταση εξαγοράς».
Πάντως, ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης επιφυλάσσεται «για τη μερική η ολοκληρωτική απόσυρση της προϋπόθεσης» που έθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γη της ελιάς: Μια συγγνώμη που ήρθε αργά
- Ρουσφέτι: Μια λέξη που περικλείει ολόκληρη την Ελλάδα!
- Να δει το «αύριο» και όχι το «σήμερα»
- Άνοιξε το Fuel Pass 2026 – Πώς κάνουμε την αίτηση
- Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι οι πολίτες είναι τα πρόβατα του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φάμελλος: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι ένα «λανθασμένο συμβάν» αλλά το αποτέλεσμα ενός σχεδίου


