
Στο Μεταξουργείο το πρώτο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών
Το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τη δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Το Κέντρο βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος 45 και Ψαρών) και εξυπηρετεί το κοινό από τις 8.30 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.
30
Το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τη δήμαρχο Αθηναίων. Το Κέντρο βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος 45 και Ψαρών) και εξυπηρετεί το κοινό από τις 8.30 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή ενθαρρύνει την αρμονική συνύπαρξη όλων των κατοίκων της Αθήνας, ανεξαρτήτως της προελεύσεώς τους.
«Το Κέντρο ανοίγει στους μετανάστες τις κοινωνικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες μιας πόλης που θέλει να είναι φιλόξενη και ανθρώπινη. Χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο για να σχεδιαστεί και για να είναι λειτουργικά σύγχρονο και αποδοτικό» είπε, για να συμπληρώσει ότι τα γραφεία της υπηρεσίας θα χειρίζονται πάνω από 80.000 αιτήματα αδειών παραμονής ανά έτος.
Όσο για το Διαπολιτισμικό Κέντρο, αυτό προωθεί την εκμάθηση των Ελληνικών σε μετανάστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μακάριος Λαζαρίδης: Το παρασκήνιο της παραίτησης
- Κεφαλονιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου της Μυρτούς – Οι καταγγελίες για τα κενά στο νοσοκομείο
- Το εμπόριο αναζητά μια «ανάσα» σε ένα δύσκολο καλοκαίρι – Το στοίχημα του τουρισμού και οι online αγορές
- Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-3: Σπουδαίο «διπλό» για τα «Λιοντάρια» στο Αγρίνιο
- Τότεναμ – Μπράιτον 2-2: Σοκ στο 90+5′ για τους Πετεινούς – 15 ματς χωρίς νίκη
- Ακινητοποιήθηκε τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα λόγω πτώσης δέντρου


