
Ενισχύεται η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν για 18 μήνες
Στην απόφαση να αναβαθμιστεί η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν, με ιατρονοσηλευτική μονάδα 30 κλινών η οποία σχεδιάζεται να παραμείνει στη χώρα για 18 μήνες και το προσωπικό της οποίας θα είναι κατά 40% ελληνικό, αναφέρθηκε ο Ευ.Αντώναρος.
38
Στην απόφαση να αναβαθμιστεί η ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν, με ιατρονοσηλευτική μονάδα 30 κλινών η οποία σχεδιάζεται να παραμείνει στη χώρα για 18 μήνες και το προσωπικό της οποίας θα είναι κατά 40% ελληνικό, αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, διευκρίνισε ο κ. Αντώναρος, χάριν υποστήριξης της διεθνούς ειρήνης, ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και προς διευκόλυνση της αποκατάστασης του κράτους δικαίου στο Αφγανιστάν.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είχε ήδη από το 2002 αποδεχθεί τη συμμετοχή της στην πολυεθνική δύναμη που βρίσκεται επί τόπου -κατ εφαρμογήν της απόφασης 1386/01 του Συμβουλίου Ασφαλείας-, τόνισε ότι η ενέργεια αυτή «ολοκληρώνει την πολυσχιδή προσφορά της χώρας μας στην περιοχή και αποσκοπεί στη δημιουργία περιβάλλοντος ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητας».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή -το συνολικό κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 6 εκατ. ευρώ- ανελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις με κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στη βάση της πρακτικής που είχε ήδη οικοδομήσει η Ελλάδα, δεδομένου ότι από διετίας η Ελλάδα «μετέχει σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν με μη μάχιμες δυνάμεις».
Το θέμα αναφέρεται και σε ιστοσελίδες αμερικανικών εφημερίδων. Χαρακτηριστικά, η Wall Street Journal σύμφωνα με την ανταπόκριση του Associated Press από την Αθήνα, σημειώνει ότι «η Ελλάδα στέλνει περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει τη δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, ότι η χώρα μας αποφάσισε να αναβαθμίσει την παρουσία της στο Αφγανιστάν, αποστέλλοντας ιατρική μονάδα για περίοδο 18 μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
