
Αναγνωριστικά αεροσκάφη για την παρακολούθηση στο Αιγαίο προμηθεύεται η Τουρκία
Δέκα αναγνωριστικά αεροσκάφη για το Πολεμικό της Ναυτικό προμηθεύεται η Τουρκία από την ιταλική εταιρεία Alenia. Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των κινήσεων στο Αιγαίο πέλαγος.
31
Δέκα αναγνωριστικά αεροσκάφη για το Πολεμικό της Ναυτικό προμηθεύεται η Τουρκία από την ιταλική εταιρεία Alenia. Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των κινήσεων στο Αιγαίο πέλαγος.
Μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας -υπό την προεδρία του Τ.Ερντογάν- δημοσιογράφος απηύθυνε στον Τούρκο υπουργό Αμυνας Βετζντί Γκιονούλ την ερώτηση: «ένας από τους χώρους όπου θα χρησιμοποιηθούν τα αεροσκάφη αυτά είναι και η παρακολούθηση του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο. Πότε νομίζετε ότι μπορεί να τεθεί θέμα αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών»;
Απαντώντας, ο Β.Γκιονούλ σχολίασε ότι «στο βαθμό που μειώνει η Ελλάδα, μειώνουμε και εμείς τους εξοπλισμούς».
Ο Τούρκος υπουργός προσέθεσε ότι η ιταλική εταιρεία Alenia κέρδισε το διαγωνισμό για τα αεροσκάφη, με πρόταση ύψους 219 εκατ. δολαρίων. Διευκρίνισε δε, ότι πρόκειται για συμπαραγωγή.
Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, η οποία κράτησε περίπου 5 ώρες, αξιολογήθηκε και το σχέδιο επιθετικών ελικοπτέρων και αποφασίστηκε να αρχίσει ο νέος διαγωνισμός στα τέλη Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Αλέξης Τσίπρας: Πώς σταματά η κρατικά εγγυημένη τραπεζική αισχροκέρδεια;
- Σύγκρουση Ryanair – Fraport για τις χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια – Σφοδρές αντιδράσεις
- Μπορεί η γιόγκα να τα βάλει με τις ημικρανίες;
- Καιρός: Έως τους 28 βαθμούς «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει
- Pax Sinica: To δώρο του Τραμπ στον Σι ενόψει της επίσκεψής του στην Κίνα
- Η «κρυφή» πλευρά του Κάμα Σούτρα: Γυναικεία επιθυμία, συναίνεση και σεβασμός


