
Σενάρια ανασχηματισμού στην Κύπρο
Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης σχολίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο.
27
Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης σχολίασαν την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα ανασχηματίσει την κυβέρνηση μετά την επιστροφή του από το ιδιωτικό ταξίδι του στο Λονδίνο.
Ο κ. Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει μιλήσει με κανένα για ανασχηματισμό, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν κρίνει ότι επιβάλλεται κάποια αλλαγή. Επανέλαβε επίσης ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα και αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στο υπουργείο του για άλλους έξι με επτά μήνες, προκειμένου να ολοκληρώσει, όπως είπε, το πρόγραμμα της κυβέρνησης στον τομέα της αρμοδιότητας του. Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν θα είχε οποιοδήποτε πρόβλημα, εάν στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού, του ζητείτο να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας σημείωσε ότι η απόφαση για ανασχηματισμό είναι αποκλειστική και προσωπική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης δήλωσε ότι, επειδή το θέμα του ανασχηματισμού είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν συζητά, ούτε σχολιάζει τα διάφορα σενάρια.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αν θα αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Είπε επίσης ότι είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις, γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως
- Δεν χώνεψε την παραίτηση ο Λαζαρίδης και… επιτίθεται με troll στη Ντόρα
- Γιορτή σήμερα 19 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Έφυγε με το διπλό και κουνάει… σεντόνι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]

