
Ο Γάλλος Σπάιντερμαν σκαρφάλωσε στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου
Ο Αλέν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο «Γάλλος Σπάιντερμαν», σκαρφάλωσε ανήμερα τα Χριστούγεννα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, τον ύψους 508 μέτρων ουρανοξύστη Ταϊπέι 101, μια ανάβαση-δώρο στο λαό της Ταϊβάν, όπως είπε.
38
Ο Αλέν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο «Γάλλος Σπάιντερμαν», σκαρφάλωσε ανήμερα τα Χριστούγεννα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, τον ύψους 508 μέτρων ουρανοξύστη Ταϊπέι 101, στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν.
Ο 42χρονος Ρομπέρ έφτασε στην κορυφή του κτιρίου ύστερα από τέσσερις ώρες, αψηφώντας το ψιλόβροχο και τους ισχυρούς ανέμους που φυσούσαν.
«Είναι εντυπωσιακό» είπε πριν καλύψει τα 60 τελευταία μέτρα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν την προσπάθειά του. «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Ταϊπέι και σκαρφαλώνω στον Ταϊπέι 101. Η σημερινή μου προσπάθεια είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μου στο λαό της Ταϊβάν».
Ο «άνθρωπος αράχνη» της Γαλλίας έχει ήδη σκαρφαλώσει στον Πύργο του Αϊφελ, στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, στην Όπερα του Σίδνεϊ και στους Δίδυμους Πύργους Πετρόνας της Κουάλα Λουμπούρ.
Ο ουρανοξύστης της Ταϊπέι έγινε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Στις 31 Δεκεμβρίου θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ



