
Επιμένει το ΕΣΡ για έκδοση των πιστοποιητικών διαφάνειας από άλλη αρμόδια αρχή
Τη θέση του ότι τα πιστοποιητικά διαφάνειας θα πρέπει να εκδίδονται από άλλη αρχή και όχι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι.Λασκαρίδης. Όσο για το ν/σ για το βασικό μέτοχο, το ΕΣΡ θα τοποθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
71
Τη θέση του ότι τα πιστοποιητικά διαφάνειας θα πρέπει να εκδίδονται από άλλη αρχή και όχι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επανέλαβε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, το ΕΣΡ θα τοποθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της θέσης αυτής του ΕΣΡ, ο κ. Λασκαρίδης υπογράμμισε ότι «… τα δημόσια έργα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από την προκήρυξη έως την εκτέλεση του έργου και απαιτούνται ειδικοί επιστήμονες κ.α.».
Επίσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το άρθρο 11 του εν λόγω σχεδίου νόμου, το οποίο αναφέρεται στη σύσταση αυτοτελούς γραφείου νομικής υποστήριξης του ΕΣΡ, που θα υπάγεται ευθέως στον πρόεδρο του Συμβουλίου, με προϊστάμενο νομικό σύμβουλο και δικηγόρους οι οποίοι θα προσληφθούν με έμμισθη εντολή, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε: «Υπάρχουν κάποιες ασάφειες στη διάταξη, οι οποίες ελπίζω ότι θα αποσαφηνισθούν».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, οι ασάφειες αυτές συγκεκριμένα εντοπίζονται «στο περιεχόμενο της προκήρυξης για τις προσλήψεις αυτές». Ο κ. Λασκαρίδης εξέφρασε την αντίθεσή του σε προσλήψεις με «έμμισθη εντολή» επειδή, όπως υποστήριξε, «θα είναι σε βάρος της αποδόσεως του ΕΣΡ».
Τόνισε δε ότι, κατά την άποψή του, οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν για θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Athens Throws Open Its Doors on World Heritage Day
- Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Πότε απαιτείται η έκδοσή του – Οδηγός για επιχειρήσεις και επαγγελματίες
- Ολυμπιακός: Νίκη στη Λεωφόρο για χίλιους λόγους…
- Ουκρανία: Δεκαεξάχρονος νεκρός σε επίθεση στο Τσερνίχιβ
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Τρεις συλλήψεις για την παράσυρση της 16χρονης – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
- Η επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ είναι ακόμη μακριά, λέει το Ιράν – Κλειστά ξανά τα στενά του Ορμούζ

