Δέκα ημέρες προθεσμία στους συνταξιούχους για τη διεκδίκηση των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ
Προθεσμία 10 ημερών έχουν 900.000 συνταξιούχοι περίπου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μην χάσουν αναδρομικά ενός έτους από την κατάργηση της ειδικής κράτησης υπέρ ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις. «Δικαστική μάχη» με το Δημόσιο.
27
Προθεσμία 10 ημερών έχουν 900.000 συνταξιούχοι περίπου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μην χάσουν αναδρομικά ενός έτους από την κατάργηση της ειδικής κράτησης υπέρ ΛΑΦΚΑ (Λογαριασμός Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) στις συντάξεις.
Όπως αναφέρει το Έθνος, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν την καταβολή των αναδρομικών από το 2001, ενώ στα υπόλοιπα Ταμεία οι ασφαλισμένοι ζητούν να επιστραφούν χρήματα που κατέβαλαν από το 1999. Για να μην χάσουν τα αναδρομικά ενός έτους, οι συνταξιούχοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Ταμείο, ενώ σημειώνεται πως η αίτηση πρέπει να ανανεώνεται κάθε έξι μήνες.
Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα ο νομικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Αλέξης Μητρόπουλος, «οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αναμένουν το Φεβρουάριο την εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει το Δημόσιο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να μην υποβληθούν σε έξοδα με αγωγές. Ισχύει η δήλωση της κυβέρνησης ότι αν δικαιωθεί ο πρώτος συνταξιούχος, θα ικανοποιήσει ως προς τα αναδρομικά και τους άλλους συνταξιούχους».
Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσα στο 2004, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι ασφαλισμένοι μπορούν να διεκδικήσουν την καταβολή αναδρομικών για τα τελευταία τρία χρόνια στο Δημόσιο και για πέντε χρόνια στα Ταμεία.
Επομένως, αν δεν υποβληθεί αίτηση (ακόμη και αν τα δικαστήρια δικαιώσουν τους συνταξιούχους) το 2005 η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει από το 2002 (και όχι από το 2001) για τους δημόσιους υπαλλήλους και από το 2000 (όχι δηλαδή από το 1999) για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
- ΗΠΑ: 12 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας – 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν
- Η αποκάλυψη του προέδρου της Παρτιζάν για Μίτσιτς: «Ήθελα να τον φέρω – Του έδωσα 10.000.000 ευρώ για 3 χρόνια»
- Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να αποτελέσει πραγματικά αντίπαλο δέος
- From Crisis to Clicks: How Greek Banks Went Fully Digital
- Airbnb: Νέοι περιορισμοί το 2026 – Σε ποια περίπτωση χάνεται η άδεια μίσθωσης
