Επιφυλακτικός ο ΕΟΦ για το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς
Αθήνα: Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την ανεμοβλογιά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ με αφορμή το θάνατο ενός αγοριού τεσσάρων ετών στα Τρίκαλα. Πάντως το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με το σκεύασμα, το οποίο εξάλλου χορηγείται στις ΗΠΑ στα περισσότερα παιδιά.
Αθήνα: Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την ανεμοβλογιά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ με αφορμή το θάνατο ενός αγοριού τεσσάρων ετών στα Τρίκαλα. Πάντως το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με το σκεύασμα, το οποίο εξάλλου χορηγείται στις ΗΠΑ στα περισσότερα παιδιά.
Στο άτυχο αγόρι είχε χορηγηθεί το εμβόλιο, όμως σύμφωνα με τις πρώτες ιατροδικαστικές ενδείξεις ο θάνατός του προήλθε από σηψαιμία αποτέλεσμα, πιθανότατα λόγω μικροβιακής μηνιγγίτιδας και όχι παρενέργειας του εμβολίου.
Παρόλα αυτά οι αρμόδιοι ζήτησαν να προχωρήσει ο έλεγχος. Το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς κυκλοφορεί στην Ελλάδα εδώ και μόλις λίγους μήνες.
Με αφορμή το περιστατικό, ο ΕΟΦ επισημαίνει τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο αυτό ουδέποτε κρίθηκε υποχρεωτικό και αναφέρει:
-Εμβολιασμός ρουτίνας κατά της ανεμοβλογιάς σε υγιή άτομα δεν είναι υποχρεωτικός.
-Σύμφωνα με το ισχύον φύλλο οδηγιών του, το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν ενδείκνυται για εμβολιασμό ρουτίνας σε παιδιά.
-Κάθε εμβολιασμός πρέπει να γίνεται με αυστηρή τήρηση των ενδείξεων της εγκεκριμένης περίληψης χαρακτηριστικών προϊόντος και του φύλλου οδηγιών του σκευάσματος.
Πάντως αρκετοί διακεκριμένοι παιδίατροι στη χώρα μας έχουν συστήσει το εμβόλιο καθώς οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες.
health.in.gr
- Η Νιγηρία παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση – Θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα, λέει ο ΥΠΕΞ
- IFFHS: Ο Τουρπέν καλύτερος διαιτητής του 2025 (pics)
- Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Παρισιού – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν
- Μυστήριο με την εξαφάνιση του 45χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Με ιστορικό γκολ του Σαλάχ, η Αίγυπτος νίκησε τη Νότιο Αφρική (1-0)
- Μπλόκα: Συσκέψεις σε όλη τη χώρα από τους αγρότες – Το κρίσιμο ραντεβού στη Νίκαια

