Η ένταξη της Τουρκίας εξίσου σημαντική με την απόβαση στη Νορμανδία, δηλώνει ο Φίσερ
Η τουρκική ένταξη θα είναι εξίσου σημαντική για την Ευρώπη όσο η απόβαση στη Νορμανδία, υποστηρίζει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόσκα Φίσερ. «Θα ήταν σχεδόν η ημέρα ορόσημο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» δηλώνει την Τετάρτη από το Λονδίνο.
51
Η τουρκική ένταξη θα είναι εξίσου σημαντική για την Ευρώπη όσο η απόβαση στη Νορμανδία, υποστηρίζει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. «Θα ήταν σχεδόν η ημέρα ορόσημο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» δηλώνει την Τετάρτη ο Γιόσκα Φίσερ.
«Εξευρωπαϊσμός σημαίνει εκσυγχρονισμός και ο εκσυγχρονισμός μίας ισλαμικής χώρας με την ένταξή της στο πλαίσιο των αξιών της Ευρώπης θα ήταν σχεδόν ημέρα ορόσημο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιόσκα Φίσερ από το Λονδίνο κατόπιν επαφών με τον Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο επί του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
«Θα ήταν η πιο θετική πρόκληση απέναντι σε όλες τις ολοκληρωτικές ιδέες και απέναντι στην τρομοκρατία» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. «Αλλά, η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μεσαίου μεγέθους και το κεφαλαιώδες ερώτημα είναι εάν η Ευρώπη θα είναι ικανή να χωνέψει την έλευση ενός τέτοιου μέλους» συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει δώσει υποσχέσεις στην Τουρκία από το 1963» ο Γιόσκα Φίσερ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μετά από 40 χρόνια υποσχέσεων, [μία άρνηση στην Αγκυρα] θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες, ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου θα έσπρωχνε τη χώρα στην αγκαλιά του εξτρεμισμού».
Αντιθέτως για τον Γιόσκα Φίσερ, η ενσωμάτωση της Αγκυρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια «είναι ένας τρόπος-κλειδί για την απελευθέρωση της Ευρώπης από την απειλή της ανασφάλειας που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και από τις τρομοκρατικές ιδέες».
«Κατά τη γνώμη μου [η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση] εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντά μας» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Επισημαίνεται ότι παρά τη θετική κυβερνητική στάση, μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινής γνώμης αντιτίθεται στην τουρκική ένταξη και ποσοστό της τάξεως του 59% των Γερμανών πολιτών επιζητά σχετικό δημοψήφισμα.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη γνωστοποιήθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων πως της τέταρτης γαλλο-γερμανικής συνόδου κορυφής (στις 26 Οκτωβρίου) θα ακολουθήσει συνάντηση Βερολίνου-Παρισιού-Αγκυρας με την ευκαιρία της υπογραφής από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενός συμβολαίου για την αγορά αεορσκαφών Airbus.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442