71

Ως μη νόμιμες ακύρωσε το Δ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας 15 άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής, που είχαν χορηγηθεί το Μάρτιο του 2002 από τον τότε υπουργό Τύπου, Χρήστο Πρωτόπαπα. Ακόμα, έκρινε παράνομη τη μη αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών Πειραϊκή Εκκλησία, Radio Gold και Diva.

Το ΣτΕ στέλνει την υπόθεση των «15» στο υπουργείο Επικρατείας για νέα κρίση, ενώ η ακύρωση των αδειών έγινε, καθώς κρίθηκε ότι ήταν παράνομη, λόγω πλημμελειών, η αιτιολογία των κριτηρίων κατά την μοριοδότηση των σταθμών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που προηγήθηκε των αποφάσεων του υπουργού Τύπου.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι άδειες που είχαν χορηγηθεί στους σταθμούς: Εν Λευκώ, Ciao, Δίφωνο, Planet, Ρυθμός, Eva, Love, Profit, Λάμψη, Athens Radio DJ, Σπορ FM, Alpha Sports, Athens Business Radio, Πόλις, Radio Sfera.

Το ΣτΕ μεταξύ άλλων έκρινε ότι ορισμένα από τα κριτήρια μοριοδότησης, όπως αυτά της προγραμματικής πληρότητας (φυσιογνωμία σταθμού, πρόγραμμα, κ.ά.), του αριθμού απασχολουμένων και της πραγματικής επένδυσης, είχαν πλημμέλεια και πλημμελή αιτιολογία, που καθιστούν τις αδειοδοτήσεις παράνομες.

Απόφαση του ΕΣΡ για προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Planet

Εν τω μεταξύ, την προσωρινή διακοπή λειτουργίας -για ένα μήνα- του ραδιοφωνικού σταθμού Planet, επειδή δεν πληρώνει τους εργαζομένους του και δεν προβάλει το πρόγραμμα που υποχρεούται, αποφάσισε την Τρίτη το ΕΣΡ.

Ακόμα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον AΝΤ1 για εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος κυρωτικής διαδικασίας στο Alter για εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλόπουλου προεκλογικά, με θέμα την υπόθεση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Βρέντζου.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ