Τέλος στα ράντζα στα νοσοκομεία, υπόσχεται ο υπουργός Υγείας
Αθήνα: Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου τα ράντζα θα έχουν μειωθεί δραστικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ το φαινόμενο θα έχει εξαλειφθεί μέχρι την άνοιξη του 2005, εξαιτίας, κυρίως, του νέου τρόπου εφημερίας, που θα εφαρμόζεται από το Νοέμβριο, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.
Αθήνα: Τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου τα ράντζα θα έχουν μειωθεί δραστικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ το φαινόμενο θα έχει εξαλειφθεί μέχρι την άνοιξη του 2005, εξαιτίας, κυρίως, του νέου τρόπου εφημερίας, που θα εφαρμόζεται από το Νοέμβριο, ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του Αττικού Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι και αποκάλυψε ότι το νοσοκομείο δεν έχει ακόμη παραληφθεί επισήμως από την πολιτεία, επειδή δεν είχαν τηρηθεί οι όροι της σύμβασης των κατασκευαστικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, αναμένεται το πόρισμα της έρευνας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί η επιστροφή κοινοτικών πόρων λόγω παρατυπιών και παρανομιών.
Κάτι, ανάλογο, άλλωστε αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του νοσοκομείου Πύργου, για το οποίο απαιτείται η επιστροφή 5,2 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στο άλλο μείζον πρόβλημα του ΕΣΥ, δηλαδή τις προμήθειες στα νοσοκομεία, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι το προσχέδιο του νέου νόμου είναι σχεδόν έτοιμο και δεσμεύθηκε ότι το σύστημα των προμηθειών θα έχει αλλάξει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2005.
Για την κατάργηση της λίστας φάρμακων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα γίνει μέσα στο 2004, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχουν «νταβατζήδες» στο χώρο της υγείας ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν αισθάνεται καμία πίεση, παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχει ποσοστό αδιαφάνειας, όπως π.χ. στο χώρο των προμηθειών και της διακίνησης φαρμάκου.
health.in.gr
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις
- Πρόεδρός Παρτιζάν: «Το πρόβλημα λέγεται Τζαμπάρι Πάρκερ – Δεν ζήτησα να πουληθεί ο Νιλικίνα»
- Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρη ναυτικού αποκλεισμού της Κούβας στις εισαγωγές πετρελαίου
- Από την άρνηση στην αποδοχή: Η Ευρώπη πενθεί το ΝΑΤΟ – Και έχει περάσει όλα τα στάδια

