
Ίδρυση ταμείου για τη στήριξη του παγκόσμιου κινηματογράφου
Το φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου και το γερμανικό Ίδρυμα Πολιτισμού ανακοίνωσαν ότι ίδρυσαν Παγκόσμιο Ταμείο για τον Κινηματογράφο, με στόχο την προαγωγή του κινηματογράφου σε χώρες, όπου η κινηματογραφική βιομηχανία αντιμετωπίζει δυσκολίες.
38
Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου και το γερμανικό ίδρυμα για τον πολιτισμό ανακοίνωσαν ότι ίδρυσαν Παγκόσμιο Ταμείο για τον Κινηματογράφο, με στόχο την υποστήριξη και την προαγωγή του κινηματογράφου σε περιοχές του κόσμου, όπου η κινηματογραφική βιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.
Το Παγκόσμιο Ταμείο Κινηματογράφου θα ενθαρρύνει έως το 2007 την παραγωγή και την προώθηση κινηματογραφικών προγραμμάτων σε χώρες, όπου το σινεμά δεν έχει αναπτυχθεί ή η ύπαρξή του κινδυνεύει από οικονομική ή πολιτική κρίση, όπως στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και στην Αφρική, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ.
Το Ταμείο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα για τον Πολιτισμό με 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τρία χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου
- ΚΚΕ: Το μέρισμα κοροϊδίας που παρουσίασε ως «επιτυχία» ο Μητσοτάκης δεν αγγίζει στο ελάχιστο το πρόβλημα της ακρίβειας
- Από άσημη, φόβητρο και με έδρα-φρούριο: Η «ομάδα» Βαλένθια στο δρόμο του Παναθηναϊκού (vids)
- Είναι τελικά οι Κένταλ Τζένερ και Τζέικομπ Ελόρντι ζευγάρι;
- «Τροία 2026»: Eντυπωσιακή άσκηση στο Λιμάνι της Πάτρας για εξουδετέρωση «χημικής απειλής»




