
Ο ισχυρός τυφώνας Μεάρι -ο 21ος για φέτος- σαρώνει τη νότια Ιαπωνία
Στο έλεος του ισχυρού τυφώνα Μεάρι οι νότιες περιοχές της Ιαπωνίας. Σοβαρότατα προβλήματα λόγω των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων, δίχως ηλεκτρικό 90.000 νοικοκυριά. Από τις αρχές του έτους 21 τυφώνες έχουν σαρώσει τη χώρα με απολογισμό 70 νεκρούς.
51
Στο έλεος του ισχυρού τυφώνα Μεάρι οι νότιες περιοχές της Ιαπωνίας. Σοβαρότατα προβλήματα λόγω των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων, δίχως ηλεκτρικό 90.000 νοικοκυριά. Από τις αρχές του έτους 21 τυφώνες έχουν σαρώσει τη χώρα με απολογισμό 70 νεκρούς.
Η κακοκαιρία «έφθασε» στη νήσο Κιούσου, τη μεγαλύτερη στα νότια της χώρας σε απόσταση 1.000 χλμ από το Τόκιο. Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους των οποίων η ένταση ξεπερνά τα 100 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να πέσουν έως και 250 χιλιοστά βροχής στα βόρεια της Κιούσου. Σύμφωνα με την ιαπωνική τηλεόραση περίπου 180 πτήσεις αναβλήθηκαν για την Τετάρτη.
Ο 21ος τυφώνας, που πλήττει φέτος την Ιαπωνία, έχει κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά και μετακινούμενος με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα, αναμένεται έως το πρωί της Πέμπτης να πλήξει τις κεντρικές περιοχές της χώρας.
Την Κυριακή, ο Μεάρι σάρωσε το αρχιπέλαγος της Οκινάουα, αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και έναν τραυματία, και προκαλώντας διακοπές στις εναέριες και πλωτές συγκοινωνίες.
Η φετινή εποχή των τυφώνων ήταν ιδιαίτερα βαριά για την Ιαπωνία, η οποία θρηνεί 70 νεκρούς, ενώ έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το spanish squat είναι η άσκηση που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε
- Ο Τζον Φαβρό δεν ήθελε τον θάνατο του Iron Man στο Avengers: Endgame
- Δημόσιο: Τα μυστικά για σύνταξη πριν από τα 62
- Ο εχθρός του εχθρού μου…: Πώς ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράν έφερε τις ευρωπαϊκές χώρες πιο κοντά
- Μαριχουάνα… Go!
- Γιατί τα social media επηρεάζουν τόσο πολύ τη ζωή μας;

