
Στο Ηρώδειο την ερχόμενη Δευτέρα γιορτάζεται η Ημέρα του Έλληνα Ηθοποιού
Ραντεβού στο Ηρώδειο δίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι Έλληνες ηθοποιοί, για να γιορτάσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό: Την Ημέρα του Έλληνα Ηθοποιού, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια των Επιδαυρίων και του Φεστιβάλ Αθηνών.
30
Ραντεβού στο Ηρώδειο δίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι Έλληνες ηθοποιοί, για να γιορτάσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό: Την Ημέρα του Έλληνα Ηθοποιού, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια των Επιδαυρίων και του Φεστιβάλ Αθηνών.
Πολλοίγνωστοί ηθοποιοί, καταξιωμένοι στον χώρο του θεάτρου θα διαβάσουν αποσπάσματα από μονολόγους που έχουν ερμηνεύσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η Κρατική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα αποδίδει μουσικές συνθέσεις στα ενδιάμεσα των μονολόγων.
Πρωταγωνιστες της βραδιάς, η Αντιγόνη Βαλάκου, ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, ο Χρήστος Καλαβρούζος, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Κώστας Καστανάς, η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Εύα Κοταμανίδου, η Αννα Συνοδινού, η Λήδα Τασοπούλου και ο Νικήτας Τσακίρογλου.
Την επιλογή των κειμένων έχει κάνει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Σπύρος Ευαγγελάτος, τη διαμόρφωση του χώρου η Λαλούλα Χρυσικοπούλου και την επιλογή – επεξεργασία του οπτικοαστικού υλικού, ο Νίκος Αντωνάκος.
Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος πρότεινε οι δρόμοι γύρω απο το αρχαίο θέατρο να πάρουν ονόματα μεγάλων ηθοποιών του ελληνικού θεάτρου, όπως του Αιμίλιου Βεάκη, της Κατίνας Παξινού, της Μαρίκας Κοτοπούλη και άλλων.
Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της Ημέρας του Έλληνα Ηθοποιού «ζωντάνεψε» ξανά το 2002, μετά από 36 χρόνια σιωπής, λόγω της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967, που αποτέλεσε το βασικό λόγο διακοπής του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τσουκαλάς: Η διαφθορά είναι ένας φόρος που έχει επιβάλει στην κοινωνία ο Μητσοτάκης για να κερδίζουν οι κολλητοί
- Φωτιά έξω από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης – Ηχησε το 112
- Φωτιά στο Ηράκλειο: Ήχησε το 112 για εκκένωση του Μελιδοχωρίου
- Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια – Μία νεκρή και ένας τραυματίας
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA





