
Ικανοποιημένη η ΕΣΕΕ από τη συμπεριφορά της αγοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ικανοποιημένη για την επιτυχημένη προσπάθεια του εμπορικού κόσμου σε ό,τι αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, την αυτορύθμιση και τη διαμόρφωση συγκρατημένων τιμών, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
27
Ικανοποιημένη για την επιτυχημένη προσπάθεια του εμπορικού κόσμου σε ό,τι αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, την αυτορύθμιση και τη διαμόρφωση συγκρατημένων τιμών, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι αισθάνεται ιδιαίτερα δικαιωμένη από την λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και η αποτύπωση της προσπάθειας αυτής διαπιστώνεται στην πτωτική διαμόρφωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο.
«Οι συνήθεις Κασσάνδρες και οι μόνιμοι κατήγοροι του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και ειδικότερα του εμπορίου, το οποίο μόνιμα κατηγορείται για αισχροκερδείς συμπεριφορές, έλαβαν την πλέον εύγλωττη απάντηση από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας» επισημαίνει.
Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι «η εμπειρία της Ολυμπιακής περιόδου αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα για τους θιασώτες των αγορανομικών ρυθμίσεων των τιμών και της αγοράς. Συγχρόνως όμως, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ότι επιβάλλεται να ελαχιστοποιηθούν έως και να μηδενισθούν οι δυνατότητες ποδηγέτησης της αγοράς από την υπερσυγκέντρωση του εμπορίου και των διανομών, καθώς και των σημείων που παρατηρούνται πολιτικές εναρμονισμένων πρακτικών ή κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Κράξιμο» του Μπάρκλεϊ στους Μπακς: «Έχουν άθλιους τύπους στα αποδυτήρια» (vid)
- Βανδαλισμοί σε νηπιαγωγείο στον Άγιο Δημήτριο
- Δανάη Μπάρκα: Παντρεύεται τον αγαπημένο της Φάνη το καλοκαίρι;
- Εικόνες σοκ από τους βανδαλισμούς σε σχολείο της Γλυφάδας
- Κυψέλη: Μεγάλη αναστάτωση από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο βαν
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs