30

Με μια παράσταση αφιερωμένη στην Ειρήνη και την Ολυμπιακή Εκεχειρία, που σκηνοθετεί ο Σπύρος Ευαγγελάτος για το θέατρο της αρχαίας Ολυμπίας ολοκληρώνει τον κύκλο των εκδηλώσεων της η Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

Η παράσταση «Ολυμπία – Ειρήνη» θα δοθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και βασίζεται σε αποσπάσματα από έργα του Ομήρου, του Ησίοδου, του Πινδάρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αριστοφάνη με βασικά στοιχεία το λόγο, τη μουσική και την κίνηση.

«Δεν επιθυμούμε ένα ακόμα λογοτεχνικό απογευματινό» σημείωσε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης, αλλά «μια καθαρά θεατρική παράσταση», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει μέχρι σήμερα.

Οι ηθοποιοί εισβάλουν στο χώρο σαν μυστικός θίασος, σαν να έχουν ταχθεί να μεταλαμπαδεύσουν στο συμβολικό τοπίο την πανανθρώπινη κραυγή για ειρήνη. Ακολουθούν αναφορές στα δεινά του πολέμου, αλλά και η νοσταλγία και οι αναμνήσεις από τους καιρούς της ειρήνης.

Πρωταγωνιστούν η Όλγα Τουρνάκη, ο Γιώργος Μοσχίδης και ο Νίκος Χαραλάμπους. Ο Γιώργος Πάτσας έχει σχεδιάσει τα σκηνικά και τα κοστούμια. Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος έχει συνθέσει τη μουσική της παράστασης, ενω υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Φίλιππος Κουτσάφτης και για τις χορογραφίες ο Ισίδωρος Σιδέρης.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ