53

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τη Δευτέρα, με το γενικό δείκτη τιμών να διαμορφώνεται στις 2.319,54 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακές απώλειες κατά 0,07%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι οριακά μειωμένος κατά 0,05%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,33% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης εμφανίζει ανεπαίσθητη υποχώρηση κατά 0,05%.

Αρνητική μεταβολή παρουσιάζουν οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες. Ο κλάδος των Επενδύσεων έχει τη μεγαλύτερη πτώση κατά 0,87%. Ακολουθούν οι κλάδοι των Συμμετοχών και της Βιομηχανίας με απώλειες 0,44% και 0,43% αντίστοιχα.

Ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,77% και ακολουθεί ο κλάδος των Κατασκευών με άνοδο 0,52% και έπεται ο κλάδος του Λιανικού Εμπορίου με κέρδη 0,30%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Απο τις μετοχές που διακινούνται 52 ενισχύονται, 70 υποχωρούν και 64 είναι σταθερές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ