27

Στην περιοχή των 43 δολαρίων το βαρέλι υποχωρούν (για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα) οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με αφορμή τα σχέδια για εκεχειρία στην πόλη Νατζάφ του Ιράκ, τα οποία μετριάζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση 46 σεντς στα 43,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ υποχώρησε έως και 1,5% στα 40,07 δολάρια.

Στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε κατά 8,2% (3,65 δολάρια), καθώς ανέκαμψαν οι ιρακινές εξαγωγές πετρελαίου.

Θετικά επέδρασε στη ψυχολογία της αγοράς και η ανακοίνωση ότι τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης παρέμειναν αμετάβλητα την προηγούμενη εβδομάδα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ