Στα 47 δολάρια επιστρέφουν οι τιμές του πετρελαίου
Σε ανοδική τροχιά τέθηκαν εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την πρόσκαιρη πτώση τους στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι μάχες στη Νατζάφ στο Ιράκ επισκίασαν την πλήρη επανάληψη των εξαγωγών ιρακινού αργού.
27
Σε ανοδική τροχιά τέθηκαν εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την πρόσκαιρη πτώση τους στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι μάχες στη Νατζάφ στο Ιράκ επισκίασαν την πλήρη επανάληψη των εξαγωγών ιρακινού αργού, δύο εβδομάδες μετά την κατά 50% διακοπή τους.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδισε σήμερα 33 σεντς, με την τιμή του να ανέρχεται στα 47,05 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη Παρασκευή, το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου (η διαπραγμάτευση του έληξε την ίδια μέρα) «έκλεισε» με απώλειες 84 σεντς, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά την προσωρινή εκτίναξή του στο νέο ιστορικό ρεκόρ των 49,40 δολαρίων, σε απόσταση 60 σεντς από το φράγμα των 50 δολαρίων το βαρέλι.
Στο Διεθνές Χρηματιστήριο Πετρελαίου, στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε σήμερα 41 σεντς, με την τιμή του να ανέρχεται στα 43,95 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κρήτη – Τραγωδία με ναυάγιο ανοιχτά του Ηρακλείου: Αυξάνονται οι νεκροί μετανάστες, 27 οι αγνοούμενοι
- Λήμνος: Μετράει ζημιές η Μύρινα από τη σαρωτική κακοκαιρία – Ποτάμια οι δρόμοι, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα
- Πολονάρα: «Όταν μου είπαν ότι έχω λευχαιμία, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω – Η γυναίκα μου με κράτησε στη ζωή»
- Αναστάσιος Ράμμος: «Έτσι γλίτωσα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ»
- Shein – Temu: Τέλος στα φθηνά δέματα από Κίνα – Τι αλλάζει
- Μουρτζούκου: «Έλεγα από την αρχή ότι παιδί μου έφυγε από το χέρι της» ξεσπάει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
