Οκτώ ελληνικές εταιρίες στις 1.000 μεγαλύτερες του κόσμου
Οκτώ ελληνικές εταιρείες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 1.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο για το 2004 (βάσει χρηματιστηριακής αξίας στις 31 Μαΐου), που δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, το αμερικανικό περιοδικό BusinessWeek.
27
Οκτώ ελληνικές εταιρείες περιλαμβάνονται στον κατάλογο (Global 1.000) των 1.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο για το 2004 (βάσει χρηματιστηριακής αξίας στις 31 Μαΐου), που δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, το αμερικανικό περιοδικό BusinessWeek.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής (σε παρένθεση η θέση τους στη λίστα): Εθνική Τράπεζα (715), Eurobank (771), OTE (818), Αlpha Bank (883), ΟΠΑΠ (884), Coca-Cola HBC (911), ΔΕΗ (930) και Cosmote (969).
Ανάμεσα στις 1.000 μεγαλύτερες, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με 423 εταιρείες, ενώ ισχυρή παρουσία έχουν επίσης η Ιαπωνία (137), η Βρετανία (73), η Γαλλία (44) και η Γερμανία (35 εταιρείες).
Η παρουσία της Ελλάδας είναι αξιοσημείωτη, καθώς από τις χώρες της ΕΕ η Αυστρία έχει παρουσία στον Global 1.000 με τρεις εταιρείες, το Βέλγιο με δέκα, η Δανία με τέσσερις, η Φινλανδία με πέντε, η Ουγγαρία με μια, η Ιρλανδία με τέσσερις, η Ιταλία με 23, η Ολλανδία με 15, η Πολωνία με δύο, η Πορτογαλία με τρεις, η Ισπανία με 17 και η Σουηδία με 15. Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν αντιπροσωπεύονται στη σχετική λίστα του BusinessWeek.
Η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου βάσει χρηματιστηριακής αξίας είναι η αμερικανική General Electric και ακολουθούν κατά σειρά οι επίσης αμερικανικές Microsoft και Exxon Mobil. Η μεγαλύτερη εταιρεία βάσει πωλήσεων είναι η αμερικανική αλυσίδα Wal-Mart Stores και ακολουθούν οι πετρελαϊκές ΒΡ (βρετανική) και Exxon Mobil. Η πιο κερδοφόρα εταιρεία του πλανήτη είναι η Exxon Mobil και ακολουθούν η τράπεζα Citigroup και η General Electric.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κραν Μοντάνα: Στη βίλα του ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο οποίο καήκαν 40 άνθρωποι – «Είναι ντροπή για τα παιδιά μας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [25.01 – 31.01.2026]
- Γλυφάδα: «Παιδί μου, μην με σκοτώνεις άλλο, πέθανα» – Σοκάρουν τα τελευταία λόγια του 80χρονου
- Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ ρίξει το cloud; H Ευρώπη ανησυχεί μετά το θρίλερ της Γροιλανδίας
- Ισραήλ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά αν θα ανοίξει το πέρασμα στη Ράφα
- LIVE: Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός

