30

Σκληρή απάντηση στην επιχείρηση των Ισραηλινών στη Ναμπλούς, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι, υπόσχονται τα μέλη των εξτρεμιστικών ομάδων. Στο στόχαστρό τους και ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Αχμέντ Κορέι.

Η κηδεία των έξι Παλαιστίνιων μετατράπηκε με σε διαδήλωση κατά των Ισραηλινών, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής. Μέλη της ισλαμικής Τζιχάντ, της Χαμάς και των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Ακσά υποσχέθηκαν ότι η εκδίκησή τους θα προκαλέσει «σεισμό».

Περίπου 20.000 άτομα έδωσαν το παρών και το βασικό σύνθημα ήταν ένα: «εκδίκηση, εκδίκηση». Στο στόχαστρό τους βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι, τον οποίο κατηγόρησαν ότι δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει τη βία.

Ο ίδιος ο Κορέι χαρακτήρισε την επίθεση των Ισραηλινών «εγκληματική πράξη βαρβαρότητας». Αντίθετα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν έκανε λόγο για εντυπωσιακά αποτελέσματα από την επιχείρηση «κατά της τρομοκρατίας».

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε την Κυριακή, οπότε αποχώρησαν οι στρατιώτες του Ισραήλ από τη Ναμπλούς. Στην τελευταία επιχείρηση, οι Ισραηλινοί σκότωσαν τον Νάγιεφ Αμπού Σαρέχ, επικεφαλής των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Ακσά στη Δυτική Όχθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press