
Η Αλ Κάιντα απειλεί να αποκεφαλίσει τρεις Τούρκους ομήρους στο Ιράκ
Τρεις Τούρκοι εργάτες στο Ιράκ απήχθησαν το Σάββατο από οργάνωση προσκείμενη στο στέλεχος της Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Οι απαγωγείς απειλούν να αποκεφαλίσουν τους ομήρους. Nέα αιματηρή επίθεση στη Χίλα με τουλάχιστον 17 νεκρούς.
31
Τρεις Τούρκοι εργάτες στο Ιράκ απήχθησαν το Σάββατο από οργάνωση προσκείμενη στο στέλεχος της Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Οι απαγωγείς απειλούν να αποκεφαλίσουν τους ομήρους, εάν η Αγκυρα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ σε 72 ώρες.
Στη σύντομη βιντεοταινία που υποστηρίζει ότι πήρε το Αλ Τζαρίρα από την οργάνωση Ταουχίντ ουάλ Τζιχάντ («Μονθεϊσμός και ιερός πόλεμος»), οι τρεις όμηροι εμφανίζονται γονατιστοί μπροστά από τους μασκοφόρους απαγωγείς, κρατούν έγγραφα που μοιάζουν με τουρκικά διαβατήρια, ενώ τα ονόματά τους διαβάζονται στην τουρκική γλώσσα από τους απαγωγείς.
Τούρκοι στρατιώτες δεν σταθμεύουν στο Ιράκ, υπάρχουν όμως αρκετές τουρκικές εταιρείες, που συνεργάζονται με τις συμμαχικές δυνάμεις υπό αμερικανική ηγεσία. Οι όμηροι θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι των ανωτέρω τουρκικών εταιρειών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Η οργάνωση Ταουχίντ ουάλ Τζιχάντ, η οποία πρόσκειται στον Αλ Ζαρκάουι, έχει πραγματοποιήσει αρκετές απαγωγές ατόμων στο Ιράκ και ευθύνεται για την αποτρόπαια εκτέλεση ενός Νοτιοκορεάτη επιχειρηματία την περασμένη εβδομάδα.
Η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για τις αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ πριν από λίγες ημέρες που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων.
Νέα αιματηρή επίθεση με 17 νεκρούς
Εν τω μεταξύ, μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ιράκ όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην πόλη Χίλα. Όπως μετέδωσε το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.
Λίγο αργότερα, ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε το περιστατικό, ανακοινώνοντας ότι 17 Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν. Η πόλη Χίλα βρίσκεται 100χλμ. νότια της Βαγδάτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν – ΗΠΑ: Διπλωματικά παιχνίδια στο Ισλαμαμπάντ – Επισφαλής η εκεχειρία στον Λίβανο
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
