
Η ιστορία της ενδυμασίας στην έκθεση «Πτυχώσεις» του Μουσείου Μπενάκη
Μια έκθεση για την εξέλιξη των ενδυμάτων από την κλασική αρχαιότητα έως σήμερα εγκαινιάστηκε την Τρίτη στο Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
36
Μια έκθεση για την εξέλιξη των ενδυμάτων από την κλασική αρχαιότητα έως σήμερα εγκαινιάστηκε την Τρίτη το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Περνώντας από το αρχαίο ελληνικό ένδυμα στη μόδα του 21ου αιώνα, η έκθεση Πτυχώσεις εξετάζει το φαινόμενο των πτυχώσεων μέσα από επιλεγμένα έργα τέχνης της κλασικής αρχαιότητας, τοπικά ενδύματα από όλο τον κόσμο και δημιουργίες υψηλής ραπτικής και πρετ-α-πορτέ σύγχρονων σχεδιαστών.
Οι κύριοι τρεις άξονες είναι η παρουσίαση του αρχαίου ελληνικού ενδύματος, το πέρασμα του άραφου κλειστού ενδύματος και η σημασία της μόδας στη σύγχρονη κοινωνία.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στο έλεος των γεωτρήσεων η Αλάσκα: Νομιμοποιείται ο θάνατος απειλούμενων ειδών για τις πετρελαϊκές
- Ματιέ Κασοβίτς: «Είμαστε όλοι κλέφτες» – Aκυρώνει τους εχθρούς της ΑΙ στο σινεμά, προφητεύει το αύριο
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ μετά την 4η αγωνιστική (pic)
- Η ανθρωπότητα στον κλοιό της πυρηνικής απειλής – Nομπελίστας προειδοποιεί ότι μπορεί να μην υπάρξει αύριο
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας




