43

Με απώλειες άρχισε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 2.363,94 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες κατά 0,52%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8,7 εκατ. ευρώ.

Αρνητική μεταβολή παρουσιάζει η πλειοψηφία των επιμέρους κλαδικών δεικτών και τη μεγαλύτερη πτώση κατά 2,57% εμφανίζουν οι ασφάλειες.

Ακολουθούν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των εκδόσεων με πτώση 2,02% και 1,60%, αντίστοιχα. Αντίθετα ο κλάδος της πληροφορικής σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,72% και έπεται ο κλάδος των ειδών λύσεων πληροφορικής με κέρδη 0,58%.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης είναι μειωμένος κατά 0,50% με τις συμμετοχές του ΟΤΕ και της Ιντρακόμ να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 2,67% και 2,01%, αντίστοιχα.

Ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,22% και ο δείκτης Μικρής Κεφαλαιοποίησης είναι οριακά μειωμένος κατά 0,02%.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα διαπραγματεύονται και οι νέες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών σε αναλογία 3 νέες δωρεάν μετοχές για κάθε 10 παλαιές.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται μέχρι στιγμής 45 σημειώνουν άνοδο, 88 υποχωρούν και 56 παραμένουν αμετάβλητες.

ΑΠΕ