
Έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια στο Νταρφούρ
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να διαθέσει επιπλέον 35 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες του Νταρφούρ απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη.
43
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να διαθέσει επιπλέον 35 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες του Νταρφούρ απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με το BBC, τα διαθέσιμα κονδύλια ύψους 20,8 εκατ. δολαρίων κρίνονται ανεπαρκή για τη φροντίδα των χιλιάδων Σουδανών που εγκατέλειψαν το Νταρφούρ και έχουν εγκατασταθεί στο γειτονικό Τσαντ.
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εγκατασταθούν στο Τσαντ περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες.
Όπως δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για την έγκαιρη μεταφορά των προσφύγων σε καταυλισμούς, πριν εκδηλωθούν οι πρώτες βροχoπτώσεις στην περιοχή.
Επιπλέον, αναγκαία κρίνεται η ανθρωπιστική βοήθεια και προς τους κατοίκους του Νταρφούρ, αφού περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν λόγω υποσιτισμού και διαφόρων ασθενειών.
Πρόσφατα μετέβη στην περιοχή η διευθύντρια της UNICEF Κάρολ Μπέλαμι. «Δίνουμε μάχη με το χρόνο για να προσφέρουμε στα παιδιά και τις οικογένειές τους καταφύγιο, αλλά και βασικά στοιχεία για τη διαβίωσή τους, όπως υγειονομική φροντίδα και ιατρικές εγκαταστάσεις, τρόφιμα και καθαρό νερό» δήλωσε η Μπέλαμι.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Νταρφούρ διαπίστωσα ότι πολλές οικογένειες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
- Μέση Ανατολή: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στο Κουβέιτ επειδή κάλυπε τον πόλεμο
- Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Προς ένταξη και ο γονιδιακός έλεγχος για καρκίνο μαστού
- Ιράν – ΗΠΑ: Διπλωματικά παιχνίδια στο Ισλαμαμπάντ – Επισφαλής η εκεχειρία στον Λίβανο
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19

