27

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος ότι «κλείνουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές» προχώρησε την Τρίτη ο πρόεδρος της εταιρείας Πέτρος Παπαγεωργίου.

Σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Παπαγεωργίου αναφερόμενος στο συγκεκριμένο δημοσίευμα έκανε λόγο για «τίτλο εντυπωσιασμού, που δεν ανταποκρίνεται στο ρεπορτάζ».

Στη συνέχεια άφησε σαφείς αιχμές τόσο για την προηγούμενη διοίκηση, όσο και απελθούσα πολιτική ηγεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για να γίνει μια ιδιωτικοποίηση χρειάζεται πολιτικό θάρρος, οικονομική αξιοπρέπεια και επαγγελματισμός. Όταν ρωτήθηκε αν επιρρίπτει ευθύνες και στις τρεις τράπεζες που ήταν οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης των ΟΑ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτές από κάπου έπαιρναν εντολές».

Στόχος της νέας διοίκησης, είπε, είναι η ανάπτυξη και το νοικοκύρεμα της εταιρείας και προσέθεσε ότι υπάρχει σκέψη από πλευράς μετόχων των ΟΑ να συνδεθούν όλες οι εταιρείες του ομίλου για να δημιουργήσουν ένα συνολικό πακέτο από παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε η εταιρεία να γίνει πιο ελκυστική στον υποψήφιο αγοραστή.

Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε ότι μέχρι τον Οκτώβριο οι ΟΑ θα είναι έτοιμες για ιδιωτικοποίηση, χωρίς όμως να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής.

Σε σχέση με τα οικονομικά των ΟΑ, είπε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα του χρέους, καθώς ακόμα δεν έχει κλείσει οικονομικά το 2003 και σημείωσε ότι η νέα διοίκηση προσπαθεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις που υπάρχουν.

Επίσης, είπε ότι, εν όψει του θερινού προγράμματος και των Ολυμπιακών Αγώνων, επανεντάσσονται στο στόλο των ΟΑ αεροσκάφη από την πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ επανέρχονται και τα Α340, καθώς αποδεσμεύονται από τις τράπεζες. Όπως είπε, λείπουν 3-4 αεροσκάφη (κυρίως Boeing 737 150 θέσεων) και η εταιρεία αναζητά στην αγορά αεροσκάφη παρόμοιου τύπου με αυτά που έχει, ώστε να μη χρειαστεί εκπαίδευση του ιπτάμενου προσωπικού και της τεχνικής βάσης.

Τέλος, σε ερώτηση αν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων μετά το ράλι ανόδου των καυσίμων, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε στάση αναμονής, παρακολουθεί την αγορά και θα αποφασίσει ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τα τιμολόγια είπε ότι ο ανταγωνισμός, που είναι αδυσώπητος, απαιτεί βέλτιστες υπηρεσίες στη χαμηλότερη τιμή. Πάντως δήλωσε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική των ΟΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ