Στη Μόσχα η κατοικία των περισσότερων δισεκατομμυριούχων στον κόσμο
Στη Μόσχα ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Οι 36 πλουσιότεροι Ρώσοι ελέγχουν το 24% του εθνικού πλούτου της χώρας. Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων Ρώσων, ο πρώην διευθυντής της Yukos Μ.Χοντορκόφσκι.
28
Στη Μόσχα ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Οι 36 πλουσιότεροι Ρώσοι ελέγχουν το 24% του εθνικού πλούτου της χώρας.
Συγκριτικά, στις ΗΠΑ 277 δισεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία που ισούται με το 6% του αμερικανικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό στην ρωσική πρωτεύουσα διαμένουν 33 δισεκατομμυριούχοι, ξεπερνώντας την Νέα Υόρκη όπου εξακολουθούν να έχουν τη βάση τους 31.
Ο πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας είναι ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο πρώην διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos, που βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος για απάτη και φοροδιαφυγή.
Το Forbes εκτιμά ότι ο πλούτος του Χοντορκόφσκι ανέρχεται στα 15,2 δισ. δολάρια.
Ακολουθεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που προΐσταται του ομίλου Sibneft και πέρυσι αγόρασε την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι, ο πλούτος του οποίου ανέρχεται στα 12 δισ. δολάρια.
Σαφής πλειοψηφία των 100 ρώσων δισεκατομμυριούχων «οικοδόμησαν» το ευδιάκριτο επιχειρηματικό προφίλ τους εμπορευόμενοι με το εξωτερικό πρώτες ύλες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Δεν έχεις εισιτήριο; 100 ευρώ πρόστιμο
- Πόλο: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην εθνική ομάδα
- Πιστή στο ζλότι παραμένει η Πολωνία – Γιατί ο Τουσκ αρνείται το ευρώ
- Ρόμα – Μίλαν 1-1: Τυχεροί στη Ρώμη οι «ροσονέρι»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 26.01.2026]
