28

Με την εξέταση της Σοφίας Κυριακίδου από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου και πρώην συζύγου της μάρτυρος, Αγγελέτου Κανά, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του ΕΛΑ την Τετάρτη.

Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση όταν ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε «κατασκευασμένη μάρτυρα» την κ. Κυριακίδου, η οποία -όπως ανέφερε ο συνήγορος- έχει κατασκευασμένη κατάθεση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τον μέχρι πρότινος αρμόδιο εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη.

Ο χαρακτηρισμός του δικηγόρου προκάλεσε την αντίδραση της έδρας και ειδικότερα του αναπληρωτή εισαγγελέα Κωνσταντίνου Βομπίρη, ο οποίος τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο να προβάλλονται αυτοί οι ισχυρισμοί σε βάρος του κ. Διώτη.

Πολλοί από τους συναδέλφους του κ. Κούγια στα έδρανα της υπεράσπισης ταυτίστηκαν με την τοποθέτηση του συναδέλφου τους, χαρακτηρίζοντας κατασκευασμένη την κατάθεση της κ. Κυριακίδου.

Ο Αγγελέτος Κανάς χαρακτήρισε για άλλη μια φορά πλεκτάνη και σκευωρία την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΕΛΑ, ενώ για την πρώην σύζυγό του υποστήριξε ότι διακατέχεται από τρομερό μίσος γι αυτόν, γεγονός που την παρακινεί στο να καταθέτει σε βάρος του ψευδή στοιχεία.

Ο κ. Κανάς υποστήριξε πως επί 16 μήνες που βρίσκεται προφυλακισμένος, κάποιοι προσπαθούν με μυθεύματα και εντυπώσεις να κατασκευάσουν σε βάρος του στοιχεία.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση της κ. Κυριακίδου από την υπεράσπιση, ενώ η πρόεδρος κάλεσε να βρίσκονται στο δικαστήριο οι επόμενοι μάρτυρες, Ιωάννης Βεντούρης και Ξενοφών Καϊμάκης.

ΑΠΕ