Αναστολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς ζητούν οι αναπληρωτές
Την αναστολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το 2004, που αφορά στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας Γ.Καλό η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών, ζητώντας τον απευθείας διορισμό των αναπληρωτών.
Την αναστολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το 2004 που αφορά στην πρόσληψη εκπαιδευτικών ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Καλό η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης ζήτησε από τον κ. Καλό να υπάρξει ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς ανάλογη με αυτή που προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τους υπόλοιπους κλάδους των συμβασιούχων, καθώς και την αναστολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, προκειμένου -όπως είπε- να μπορέσει να διοριστεί άμεσα μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.
Ο κ. Καλός, από την πλευρά του, απέρριψε το αίτημα του απευθείας διορισμού, τονίζοντας ωστόσο ότι από το έτος 2005-2006 οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται κατά 60% από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες των αναπληρωτών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου στις 4 Μαΐου, ενώ ήδη έχουν αποφασιστεί απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 8 και 14 Μαΐου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.