«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον Ζαν-Μαρί Λεπέν διαδηλωτές στο Μάντσεστερ
Με κυρίαρχο σύνθημα «έξω οι φασίστες», αυγά και απορρίματα έγινε... δεκτός από δεκάδες διαδηλωτές στο Μάντσεστερ της Βρετανίας ο Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης Ζαν-Μαρί Λεπέν. Η «επίθεση» εκδηλώθηκε κατά του αυτοκινήτου του και χρειάστηκε η επέμβαση των Αρχών.
Με κυρίαρχο σύνθημα «έξω οι φασίστες», αυγά και απορρίματα έγινε… δεκτός από δεκάδες διαδηλωτές στο Μάντσεστερ της Βρετανίας ο Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης Ζαν-Μαρί Λεπέν. Η «επίθεση» εκδηλώθηκε κατά του αυτοκινήτου τουκαι χρειάστηκε η άμεση επέμβαση των Αρχών.
Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους αστυνομικούς που συνόδευαν τον Λεπέν, όταν εκείνος αποχώρησε από συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (ΒΝΡ) με αντικείμενο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν μετέβη στη Βρετανία κατόπιν πρόσκλησης του ηγέτη του ΒΝΡ, Νίκ Γκρίφιθ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εστίασε στο… προσφιλές του θέμα, τονίζοντας πως η Γαλλία κινδυνεύει να «βουλιάξει» από τους μετανάστες. «Στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια είχαμε δέκα εκατομμύρια μετανάστες. Εάν αυτό δεν σταματήσει ο πληθυσμός απειλείται να βουλιάξει κάτω από αυτή την εισβολή» επισήμανε.
Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ έχει προειδοποιήσει τον Λεπέν ότι κινδυνεύει να συλληφθεί εάν προκαλέσει εντάσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα. «Θα προτιμούσα ο κ. Λεπέν να μην βρίσκεται εδώ και θα προτιμούσα το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα να μην υπάρχει σε αυτή τη χώρα» είπε ο Μπλάνκετ στο ΒΒC.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.