
Τη βούλησή τους για βελτίωση των διμερών σχέσεων επιβεβαίωσαν Καραμανλής-Ερντογάν
Τη βούληση των δυο χωρών για τη βελτίωση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων επιβεβαίωσαν την Τετάρτη, στο Σαράγεβο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις αρχές Μαΐου.
27
Τη βούληση των δυο χωρών για τη βελτίωση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων επιβεβαίωσαν την Τετάρτη, στο Σαράγεβο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, διήρκησε 25 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθεί τον κ. Ερντογάν στην Αθήνα, στο προσεχές μέλλον χωρίς ομως να προσδιορίσει ημερομηνία. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού θα είναι μάλλον 5 με 7 Μαΐου καθώς είναι προσκεκλημένος και σε διεθνές συνέδριο του Economist.
Ο κ. Καραμανλής προσέθεσε ότι συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ότι για το Κυπριακό επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς θέσεις ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε η βούληση των δυο πλευρών για την βελτίωση και την ενίσχυσή τους. Επίσης ο κ. Καραμανλής είπε ότι συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις τους στους Τούρκους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε συμφωνία για πρόοδο στα διμερή θέματα και καλή βούληση για το Κυπριακό. Ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, χωρίς όμως να πει πότε.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τους προέδρους της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας, το τριμελές προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τον προεδρεύοντα της ΠΓΔΜ, τον πρόεδρο της Σερβίας-Μαυροβουνίου και τον Αλβανό πρωθυπουργό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη: Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο ένας σοβαρά τραυματίας
- Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων
- Όταν όλα «δείχνουν» Μπαρτσελόνα
- Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece
