
Η σύγχρονη Ελλάδα μέσα από το φακό 12 καταξιωμένων δημιουργών
Το πορτραίτο της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από το φακό 12 καταξιωμένων δημιουργών, επιχειρεί να προβάλει η έκθεση «Περίπλους. Φωτογράφοι του Magnum στη σύγχρονη Ελλάδα», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή στο Μουσείο Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη.
43
Το πορτραίτο της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από το φακό 12 καταξιωμένων δημιουργών, επιχειρεί να προβάλει η έκθεση «Περίπλους. Φωτογράφοι του Magnum στη σύγχρονη Ελλάδα», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή στο Μουσείο Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη.
«Όλοι θα βρουν εδώ τα πρώτα κομμάτια ενός παζλ που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ» δηλώνει στο Βήμα η επιμελήτρια της έκθεσης Σιλβιάν ντε Ντεκέρ-Εφτλέρ, προειδοποιώντας ότι επί της ουσίας όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι ικανές να συνθέσουν ένα «αντι-πορτραίτο» της Ελλάδας.
Οι 12 φωτογράφοι του πρακτορείου Magnum επέλεξαν αποτυπώσουν το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, φωτογραφίζοντας ποικίλες τοποθεσίες, αλλά και στιγμιότυπα της καθημερινής μας ζωής.
Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης θα αντικρίσουν αρχαιολογικά αξιοθέατα, εικόνες από τη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας, τα πρόσωπα των οικονομικών μεταναστών, γυναικεία πορτραίτα, ακόμη και κοινωνικές και θρησκευτικές τελετουργίες.
Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαΐου. Στη συνέχεια (15 Ιουνίου) θα μεταφερθεί στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ



