Επαναδραστηριοποιείται το ΣΔΟΕ στους φορολογικούς ελέγχους λόγω κάμψης εσόδων
Εντατικούς ελέγχους στην αγορά θα πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα το ΣΔΟΕ, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των εσόδων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ.
27
Εντατικούς ελέγχους στην αγορά θα πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα το ΣΔΟΕ, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης των κρατικών εσόδων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ.
Οι έλεγχοι θα εστιασθούν στη διακίνηση αγαθών, στα κέντρα διασκέδασης και στο λαθρεμπόριο. Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας Β.Σταυρινό, σημειώνεται ότι ο έλεγχος θα έχει προληπτικό χαρακτήρα, με στόχο την οικειοθελή συμμόρφωση των φορολογουμένων με τη φορολογική νομοθεσία.
Βάρος θα δοθεί στη διακίνηση των προϊόντων με «μπλόκα» που θα στηθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας, στα λιμάνια, στα τελωνεία, στα διόδια, στις κεντρικές αγορές, στις τοπικές δημοτικές αγορές (Βαρβάκειος, Μοδιάνο κ.λπ.) και στις ιχθυόσκαλες. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στη διακίνηση και μόνο στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις θα επεκτείνονται και στην έδρα της εμπλεκόμενης επιχείρησης.
Οι έλεγχοι θα γίνονται κυρίως στη διακίνηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ποτών και τσιγάρων, αγαθών από επιχειρήσεις συγκέντρωσης, φύλαξης και συντήρησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (ψυγεία, αποθήκες) και εποχικών ειδών.
Τα συνεργεία του ΣΔΟΕ θα ελέγχουν και πληροφορίες που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο στόχαστρο τους θα μπουν και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Το παραεμπόριο, η παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης ως καύσιμο κίνησης, η νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων καθώς και το παραεμπόριο θα αποτελέσουν στόχους των ελεγκτών του σώματος.
Στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΔΟΕ θα τεθούν και τα κέντρα διασκέδασης. Οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί σε αυτά που απασχολούνται επώνυμοι καλλιτέχνες καθώς και στα εστιατόρια με ζωντανή μουσική, στα κλαμπ και στις καφετέριες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μπάγια Αντωνοπούλου: Έγκυος στο πρώτο παιδί της – Πότε παντρεύεται
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 46χρονος πατροκτόνος – Σοκαριστικές μαρτυρίες για την δολοφονία
- Η ιστορική επίδοση του Γιόβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ
- Πρόεδρος Παρτιζάν: «Ο Μπογκντάνοβιτς είναι το καλοκαιρινό όνειρό μας…»
- Κικίλιας: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με το Master Plan του λιμένα Πατρών
- Ακρίβεια: Ο μισθός τελειώνει νωρίς, οι ανάγκες όμως δεν περιμένουν… Τα χρήματα δεν φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα

