Στο 2,7% ανήλθε ο πληθωρισμός το Μάρτιο
Στο 2,7% ανήλθε το Μάρτιο ο πληθωρισμός, έναντι 2,5% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τη Μ.Τετάρτη. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε τον ίδιο μήνα στο 2,9%.
27
Στο 2,7% ανήλθε το Μάρτιο ο πληθωρισμός, έναντι 2,5% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τη Μ.Τετάρτη.
Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή μεταξύ του φετινού και του περυσινού Μαρτίου προκύπτει ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις των επιμέρους δεικτών σημειώθηκαν στον κλάδο «αλκοολούχα ποτά και Καπνός» που παρουσίασε αύξηση 7,2%, συνεπεία της ανόδου στις τιμές των τσιγάρων, στα «ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια» (4,7%) και στην υγεία (4,5%), ως αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών, αλλά και της νοσοκομειακής περίθαλψης.
Αυξημένη σε ποσοστό 4,4% εμφανίστηκε ο κλάδος της ομάδας «εκπαίδευση», λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων.
Επιπλέον, αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν στις ομάδες «ένδυσης και υπόδησης» (3,7%), «αναψυχής-πολιτιστικές δραστηριότητες» (3%) και «διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» (2,8%).
Εναρμονισμένος πληθωρισμός
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε το Μάρτιο στο 2,9%. Ο ίδιος δείκτης κατά τη σύγκριση του Μαρτίου 2003 προς το 2002 είχε σημειώσει αύξηση 3,9%.
Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2004 παρουσίασε αύξηση 2,9%. Ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 2,5% κατά τη σύγκριση Μαρτίου 2003-Φεβρουαρίου 2003.
Ο μέσος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στο 12μηνο Απριλίου 2003-Μαρτίου 2004 παρουσιάζει άνοδο 3,2% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2002-2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Επίθεση λύκου στο Τατόι: «Μου έσκισε τα ρούχα και με έγδαρε στη μέση», λέει ο περιπατητής
- Super League: Εντός έδρας η ΑΕΚ με Λεβαδειακό, δύσκολες αποστολές σε Λάρισα και Κρήτη για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
- Λειψυδρία: Πόσο βοήθησαν οι πολλές βροχοπτώσεις; – Η εικόνα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα
- Τα «απαγορευμένα»: Όλα όσα δεν κάνουμε πριν τον ύπνο
- Πάτρα: Νεκρή 45χρονη έπειτα από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων τα ξημερώματα
- Όλα όσα αλλάζουν στη στρατιωτική θητεία