
Με νέες εκθέσεις υποδέχεται ο Πύργος του Λονδίνου την τουριστική περίοδο
Ειδικό τμήμα για παιδιά λειτουργεί πλέον στον Πύργο του Λονδίνου. Εκεί οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν ιστορικές ενδυμασίες και να αγγίξουν απομιμήσεις όπλων και των κοσμημάτων του στέματος.
38
Ειδικό τμήμα για παιδιά λειτουργεί πλέον στον Πύργο του Λονδίνου. Εκεί οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν ιστορικές ενδυμασίες και να αγγίξουν απομιμήσεις όπλων και των κοσμημάτων του στέματος.
Το ηλικίας 1.000 ετών οχυρό ανοίγει για την τουριστική περίοδο του 2004 με νέες εκθέσεις ζωγραφικής. Η έκθεση θα αρχίσει να λειτουργεί στις 28 Απριλίου και θα παρουσιασθούν πορτραίτα των διάσημων προσωπικοτήτων που κρατήθηκαν φυλακισμένοι πίσω από τους τοίχους του από τον 11ο μέχρι τον 20ό αιώνα.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα πορτραίτα της Αννας Μπολέιν, του Γκάι Φοκς, το Τόμας Μορ, της πριγκίπισας Ελισάβετ, της Λαίδης Τζέην Γκρέι, του Ουόλτερ Ράλεϊ και του Ρούντολφ Ες.
Επίσης, εκτίθεται και μια αναπαράσταση της «Επίθεσης του Πύργου», από τις 29 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 1471, όταν ο λόρδος Φόκονμπεργκ επετέθη κατά του Πύργου με στόχο να απελευθερώσει τον εκεί κρατούμενο βασιλιά Ερρίκο τον 5ο.
Ο Πύργος του Λονδίνου είναι ένα από τα πλέον επιβλητικά και καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά μνημεία της Ευρώπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ιράν: Υπεραμύνονται οι ΗΠΑ της αναστολής μέρους των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
- Το Ιράν προχωρά στην κατάσχεση δύο πλοίων – Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν την εξέλιξη
- Οι ΗΠΑ τιμωρούν το Ιράκ για να το αναγκάσουν να εξαρθρώσει τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές
- ΟΗΕ: Επικρίσεις για την ατολμία του από τη Ρεβέκα Γκρίνσπαν, υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα


