Ο Γιώργος Προβόπουλος και επισήμως πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας
Την εκλογή του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Προβόπουλου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας, στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε το ΔΣ της τράπεζας την Τρίτη.
27
Την εκλογή του αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Προβόπουλου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας, στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε το ΔΣ της τράπεζας την Τρίτη.
Η εκλογή αφορά στο υπόλοιπο της θητείας του κ. Στουρνάρα, δηλαδή μέχρι την ημέρα που θα λάβει χώρα η αρχική ή η κατόπιν αναβολής τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας του έτους 2007.
Ο κ. Προβόπουλος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Masters και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) του Πανεπιστημίου του Έσσεξ.
Διετέλεσε μεταξύ άλλων πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρος του ΚΕΠΕ, μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της ΕΟΚ, αναπληρωτής διοικητής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συμμετείχε στην Επιτροπή Αγγελόπουλου.
Επίσης διετέλεσε γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και οικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank με μεγάλη εμπειρία σε εγχώρια και διεθνή τραπεζικά θέματα. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.
Η σύνθεση του ΔΣ της Εμπορικής έχει ως εξής: Εκτελεστικά Μέλη: Προβόπουλος Γεώργιος πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος, Μιχελής Γεώργιος αντιπρόεδρος ΔΣ και γενικός διευθυντής, Φραγγέτης Δημήτριος γενικός διευθυντής, Δημακάκος Φωκίων μέλος, Μπεκιάρης Ανδρέας μέλος και Σπηλιόπουλος Γεώργιος μέλος.
Μη εκτελεστικά μέλη είναι οι Βουδούρης Γεράσιμος, Λε Μασσόν Μισέλ, Νικολάου Ιωάννης και Περρόν Ζαν Λυκ. Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη είναι οι Καστρινάκης Κωνσταντίνος και Μουτσόπουλος Γεώργιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βορίζια: Στο νοσοκομείο και οι δύο γονείς του 39χρονου Φανούρη – Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο
- Απίστευτο συμβάν στο Ρίζεσπορ – Αλάνιασπορ: Ο Παπανικολάου πήρε ανύπαρκτη κόκκινη στο έκτο λεπτό (vid)
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ το 2025
- Σελήνη του Χιονιού: Ποια μέρα ο Δίας θα είναι ιδιαίτερα ορατός στον βραδινό ουρανό
- Ακίνητα: Με ποια κριτήρια αποφασίζουν οι αγοραστές εάν θα αγοράσουν νεόδμητο ή παλιό
- Λάρισα: Παράσυρση 12χρονου από ΙΧ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο