Συστατικό της γλυκοπατάτας στη μάχη κατά του διαβήτη
Νέα Υόρκη: Τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συστατικού της γλυκοπατάτας στα επίπεδα του σακχάρου και των επιπέδων της χοληστερόλης στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ, καταδεικνύει αυστριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
Νέα Υόρκη: Τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συστατικού της γλυκοπατάτας στα επίπεδα του σακχάρου και των επιπέδων της χοληστερόλης στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου ΙΙ, καταδεικνύει αυστριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.
Πρόκειται για το «Caiapo», ένα συστατικό το οποίο προέρχεται από μια ποικιλία πατάτας που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία κυρίως ως διατροφικό συμπλήρωμα για την πρόληψη και έλεγχο του διαβήτη τύπου ΙΙ.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης με επικεφαλής τον Δρ Μπερνχάρντ Λούντβικ, αξιολόγησαν την αντοχή, την αποτελεσματικότητα και τον τρόπο επίδρασης του Caiapo όσον αφορά τον έλεγχο του μεταβολισμού 61 πασχόντων από διαβήτη τύπου ΙΙ. Τα άτομα χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες και έλαβαν είτε τέσσερα γραμμάρια Caiapo σε ημερήσια βάση για 12 εβδομάδες, είτε εικονικό φάρμακο.
Όπως προέκυψε από την καταμέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης A-1c των ασθενών με στόχο να διερευνηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, η πρώτη σημείωσε πτώση από το 7,21% στο 6,68% μετά τη λήψη συμπληρωμάτων που περιείχαν Caiapo.
Μεταξύ των ατόμων που έλαβαν ψευδοφάρμακα δεν παρατηρήθηκαν αντίστοιχες αλλαγές. Επιπλέον, τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, ελαττώθηκαν επίσης από τα 143,7 έως τα 128,5 milligrams ανά δεκατόλιτρο.
Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά ακόμη και στη δοκιμασία ανοχής στη γλυκόζη (καμπύλη σακχάρου), ενώ στο τέλος της περιόδου θεραπείας τα επίπεδα χοληστερόλης ήταν χαμηλότερα στην ομάδα του Caiapo σε σχέση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.
Με δηλώσεις του στο Reuters o Δρ Λούντβικ επεσήμανε ότι «θεωρούμε πως το Caiapo φαίνεται να είναι ένας χρήσιμος παράγοντας στον έλεγχο του διαβήτη τύπου ΙΙ, χωρίς σημαντικές παρενέργειες».
health.in.gr
- ΑΤ Κυψέλης: 14 προσαγωγές για την επίθεση με μολότοφ
- Το email της Netflix στους συνδρομητές της για την εξαγορά της Warner Bros
- Λουτσέσκου: «Η διαφορά έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη»
- Η Σάρα Πόλσον αποφάσισε να γίνει ηθοποιός εξαιτίας μιας ταινίας με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς
- Παράπονα για τη διαιτησία του ΠΑΟΚ-Άρης από τον Χιμένεθ: «Θέλω να αγωνίζομαι με ισόνομα κριτήρια»
- Αίτημα κόκκινου συναγερμού στην Interpol από την Πολωνία για τους δράστες του σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο


