
«Προεκλογικό τέχνασμα» κατά τον Δ.Αβραμόπουλο τα περί κακοδιαχείρισης
«Προεκλογικό τέχνασμα» χαρακτήρισε ο Δ.Αβραμόπουλος την έκθεση διεθνούς εταιρείας ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης «Τεχνόπολις». Η έκθεση κάνει λόγο για ανυπαρξία οικονομικών απολογισμών και πλήθος παραλείψεων.
43
«Προεκλογικό τέχνασμα» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την έκθεση διεθνούς εταιρείας ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης «Τεχνόπολις» επί δημαρχίας του ιδίου. Η έκθεση, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, κάνει λόγο για ανυπαρξία οικονομικών απολογισμών και πλήθος παραλείψεων.
Σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Δ.Αβραμόπουλου σημειώνεται ότι το όλο θέμα πέφτει στο κενό και δεν αγγίζει στο ελάχιστον τον κ. Αβραμόπουλο ως δήμαρχο Αθηναίων την εποχή εκείνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια καθαρά διαδικαστική παρατυπία που οφείλεται στο γεγονός ότι η «Τεχνόπολις» βρισκόταν στη φάση μετάβασης από δημοτική επιχείρηση φωταερίου σε νέο δημοτικό οργανισμό πολιτισμού και στερείτο τυπικού καθεστώτος λειτουργίας.
Ατράνταχτη απόδειξη -τονίζεται στην ανακοίνωση- αποτελεί το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τον διοικητικό έλεγχο, από το ταμείο δεν λείπει ούτε μια δραχμή.
Για προεκλογικές σκοπιμότητες κάνει λόγο και ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η δημοτική αρχή της Ντόρας Μπακογιάννη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, επεδίωξε την πλήρη και απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων για τα οικονομικά θέματα».
Τονίζεται, επίσης, ότι «όσα αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας για τη δημοτική επιχείρηση «Τεχνόπολη» είναι γνωστά. Έχουν εξαντλητικά συζητηθεί, εδώ και πολλούς μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, αφού πρώτα οι σχετικές εκθέσεις δόθηκαν στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Η εκτίμηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ήταν ότι παρά τις όποιες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και εσφαλμένων επιλογών, δεν προκύπτουν ευθύνες για την τότε πολιτική ηγεσία του Δήμου Αθηναίων.
» Το γεγονός ότι όλα τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου Αθηναίων από το Μάρτιο του 2003 και κοινό κτήμα όλων λόγω της δημοσιότητας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι η σημερινή ανακίνηση του θέματος εξυπηρετεί προεκλογικές, απλώς, σκοπιμότητες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- LIVE: Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης
- Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- LIVE: Σάντερλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παυλόπουλος: Η Κοβέσι και οι Έλληνες δικαστικοί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνουν καλά τη δουλειά τους
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
- Όλα καλά – Ο Ίθαν Χοκ εγκρίνει τον γαμπρό του