
Ανταμοίβονται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που συνέβαλαν στην εξάρθρωση της 17Ν
Πακέτο ηθικών και υλικών ανταμοιβών για όσους αστυνομικούς, διαφόρων βαθμών, εξακριβώθηκε ότι συνέβαλαν στην εξάρθρωση της 17Ν μοιράζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο τονίζει ότι «πρόκειται για ελάχιστο δείγμα επιβράβευσης».
28
Πακέτο ηθικών και υλικών αμοιβών, για όσους εξακριβώθηκε, ύστερα από τρίμηνη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ότι συνέβαλαν στην εξάρθρωση της 17Ν μοιράζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, λίγους μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση οργάνωσης.
Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, την ΕΔΕ διενήργησε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας, αντιστράτηγος Τζατζάκης, που συνέταξε πόρισμα 5.500 σελίδων, στο οποίο αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια ποιος αστυνομικός -όλων των βαθμίδων- πώς και γιατί πρέπει να ανταμειφθεί.
Πρόκειται για 517 αστυνομικούς που θα λάβουν συνολικά περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, 114 «αστυνομικούς σταυρούς», 53 μετάλλια «αστυνομικής αξίας» και 350 διπλώματα «ευφήμου μνείας». Οι χρηματικές αμοιβές κλιμακώνονται από πέντε έως ένα μηνιαίο μισθό.
Στους βραβευθέντες περιλαμβάνεται όλο το προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε μερικά αστυνομικά τμήματα και στους αστυνομικούς σταθμούς Λειψών και Λέρου, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.
Για παράδειγμα, ο αστυφύλακας των Λειψών θα πάρει τέσσερις μισθούς, ενώ μισθούς θα εισπράξουν και οι πιλότοι των ελικοπτέρων, που έκαναν τις αερομεταφορές των συλληφθέντων από διάφορα σημεία της χώρας.
Επίσης, έγιονε εισήγηση να τιμηθούν με την ένταξή τους στο «Τάγμα Αριστείας», ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης και ορισμένοι ανώτατοι αξιωματικοί. Σημειώνεται ότι αυτήν την τιμητική διάκριση μπορεί να απονείμει μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης
- Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- LIVE: Σάντερλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παυλόπουλος: Η Κοβέσι και οι Έλληνες δικαστικοί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνουν καλά τη δουλειά τους
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
- Όλα καλά – Ο Ίθαν Χοκ εγκρίνει τον γαμπρό του