71

Σωρεία καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας και το κόστος κλήσης των τηλεφωνικών γραμμών 90- έχει δεχτεί το ΕΣΡ. Για το λόγο αυτό, το Συμβούλιο ενημερώνει τους τηλεθεατές ότι πρόκειται για γραμμές υψηλής χρέωσης και επιφυλάσσεται να επιβάλει κυρώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναφέρεται ότι οι εν λόγω τηλεφωνικές γραμμές, με τις οποίες το κοινό συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδια, τηλεπωλήσεις, αστρολογικές προβλέψεις, έρευνες γνώμης κ.λπ., είναι υψηλής χρέωσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ενδεικτικά ότι το κόστος κλήσης για ένα λεπτό (1) ανέρχεται σε 1,50 ευρώ περίπου, ενώ το κόστος αναμονής για τα 15 πρώτα λεπτά (15) ανέρχεται σε 20 ευρώ περίπου.

Το ΕΣΡ συνεχίζει, αυταπάγγελτα μετά από καταγγελίες, τη διερεύνηση του όλου θέματος, επιφυλασσόμενο να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπου διαπιστωθούν παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ