38

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, όπου συνομίλησε με ανέργους, αλλά και με στελέχη του Οργανισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ανεργία είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που πλήττει κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, κυρίως νέους και γυναίκες. Οι άνεργοι, είπε ο κ. Καραμανλής, ζητούν αυτό που δικαιούνται, που τους στέρησε η Πολιτεία και πρέπει να τους δώσει.

Πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, ότι «το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με νέες υποσχέσεις από ένα κόμμμα που κάνει λίγα και λέει πολλά. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται την αποτελεσματική πολιτική της ΝΔ, την πρόταση που όλοι μαζί θα κάνουμε πράξη από τις 8 του Μάρτη».

Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Οίκο Κατάκοιτων Γερόντων στο Λόφο Σκουζέ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκεί εξήρε το έργο της Εκκλησίας, που πολλές φορές, όπως είπε, καλύπτει διλήμματα και την αναποτελεσματικότητα του κράτους.

Υπογράμμισε ότι «ένα κοινωνικό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ποιότητα ζωής αξιοπρεπή και ανθρώπινη. Σε κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας, του αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όλοι μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε μια καλύτερη προοπτική για το αύριο και να χτίσουμε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγύης και ανθρωπιάς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ