
Με εισαγωγές θα αντιμετωπισθεί το κύμα ανατιμήσεων στα οπωροκηπευτικά
Με μαζικές εισαγωγές θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κύμα ανατιμήσεων στα οπωροκηπευτικά που προκάλεσε στην αγορά η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
27
Kαταγραφή της κατάστασης στην αγορά οπωροκηπευτικών έγινε τη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Aνάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου και υπό την προεδρία του υπουργού Aκη Tσοχατζόπουλου. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά και ότι όπου παρατηρούνται ανατιμήσεις, οι λόγοι είναι ευκαιριακοί.
Όπως είπε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός, οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες ήταν κατά περιοχές και οι εισαγωγές συνεχίζονται απρόσκοπτα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά εισαγωγές και εγχώρια παραγωγή θα κατανεμηθούν αρμονικά στην αγορά.
Eάν δεν συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις στην αγορά. Σε ό,τι αφορά την επάρκεια οπωροκηπευτικών για το προσεχές διάστημα, ο κ. Tσοχατζόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα όλη την εβδομάδα, ενώ και για την Kαθαρά Δευτέρα διαβεβαίωσε οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις προμήθειές τους σε φρούτα και λαχανικά.
Oι εκπρόσωποι των εισαγωγέων, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι γίνονται κανονικά οι εισαγωγές, ενώ οι εκπρόσωποι των πωλητών λαϊκών αγορών ανέφεραν ότι οι τιμές στις λαϊκές αγορές είναι στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας.
Παρά ταύτα πάντως, παρουσιάστηκαν κάποιες ανατιμήσεις σε σχέση με τις τιμές της περασμένης Πέμπτης σε διάφορα είδη και ως πιθανότερη αιτία για αυτό στη σύσκεψη αναφέρθηκαν τα προβλήματα στον εφοδιασμό των καταστημάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στάρμερ: Δηλώσεις κατά των πλατφορμών social media – Εξετάζει μέτρα για το «εθιστικό σκρολάρισμα» των νέων
- Αργολίδα: Σοβαρό τροχαίο στα Καρναζέικα – Δύο τραυματίες
- Η εξομολόγηση του Ριτσάρλισον για την κατάθλιψη: «Πόσες φορές, ενώ οδηγούσα, σκέφτηκα να πέσω πάνω σε τοίχο»
- Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, Νία Βαρντάλος, Μπίλι Ζέιν, Τζον Στάμος – Αυθεντικά ορθόδοξο Πάσχα για την ελίτ ομογένεια του Χόλιγουντ
- Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν τη Δευτέρα του Πάσχα
- Ξεκίνησαν τον καβγά στο Ίλιον και τον τραυμάτισε με κατσαβίδι στο Περιστέρι