Δυσαρέσκεια στις πετρελαιαγορές και στο Λευκό Οίκο προκαλούν οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ
Αρνητικά αντέδρασαν οι πετρελαιαγορές στην απόφαση του ΟΠΕΚ να μειωθεί η συνολική παραγωγή του από τον Απρίλιο κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια καθημερινά. Ενοχλημένος και ο Λευκός Οίκος, ενώ το Κογκρέσο επικρίνει έντονα τον Τζορτζ Ο. Μπους.
30
Αρνητικά αντέδρασαν οι πετρελαιαγορές στην απόφαση του ΟΠΕΚ να μειωθεί η συνολική παραγωγή του από τον Απρίλιο κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια καθημερινά. Ενοχλημένος και ο Λευκός Οίκος, ενώ το Κογκρέσο επικρίνει έντονα τον Τζορτζ Ο. Μπους.
Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ να μην πλήξουν τα συμφέροντα του Αμερικανού εργαζόμενου και την οικονομία των ΗΠΑ.
Ωστόσο, πηγές του Κογκρέσου επέκριναν τον Μπους επειδή για μια ακόμα φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να προλάβουν τις εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά.
Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ ανατιμήθηκε κατά 56 σεντς το βαρέλι, «αγγίζοντας» παροδικά στη διεθνή αγορά του Λονδίνου τα 30 δολάρια το βαρέλι.
Σαφώς ανώτερη -στα 33,35 δολάρια το βαρέλι- διαμορφώνεται η βραχυπρόθεσμη τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Πηγές του ΟΠΕΚ ανέφεραν ότι το «καρτέλ» σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί η μέση τιμή των ποικιλιών πετρελαίου του να υποχωρήσει κάτω και από τα 25 δολάρια το βαρέλι και ανέφεραν ότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει και περαιτέρω μείωση της συνολικής ημερήσιας παραγωγής κατά 700 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου καθημερινά.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι η εν λόγω παρέμβαση του ΟΠΕΚ μέσω της αυξομείωσης της συνολικής παραγωγής του και της τήρησης «πλαφόν» με συνεπέστερη παρακολούθηση της παραγωγής κάποιων από τα μέλη του καρτέλ γίνεται άκαιρα, καθώς στο βόρειο ημισφαίριο η επερχόμενη άνοιξη θα οδηγήσει σε αύξηση των αποθεματικών και επομένως σε μείωση της τιμής ζήτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442