38

Για τους κινδύνους που απειλούν τους ασφαλισμένους, σε περίπτωση εφαρμογής του ασφαλιστικού προγράμματος της ΝΔ, προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, την Τετάρτη.

«Το δικό μας πρόγραμμα κοιτά προς το μέλλον, αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σιγουριά και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τον ασφαλισμένο. Η ΝΔ κοιτά προς τα πίσω και δημιουργεί συνθήκες για κοινωνικές συγκρούσεις και αβεβαιότητα» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε και πάλι όλους τους φίλα προσκείμενους προς το κυβερνών κόμμα να συμμετάσχουν στην «πρωτόγνωρη διαδικασία» εκλογής του, «που βάζει τον πολίτη να συναποφασίζει», υπογραμμίζοντας παράλληλα την πίστη του στη συμμετοχική δημοκρατία και στη δημιουργία συνθηκών αποκέντρωσης της εξουσίας υπέρ του πολίτη. «Θα έρθουν και άλλες καταστατικές αλλαγές» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, κάλεσε εκ νέου για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, για την εξεύρεση μιας λύσης που θα βασίζεται «και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχε αντικείμενο τη διοργάνωση του εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, συμμετείχε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Στις 13:00 συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο, όπου θα συζητηθούν τα διαδικαστικά του έκτακτου συνεδρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ