Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2003
Αύξηση της τάξεως του 14% στα 235,1 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο σύνολο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2003 τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 15,6% στα 2,28 δισ. ευρώ.
27
Ανοδική πορεία ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ στην οικονομική χρήση του 2003, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 14,82% σε 2,259,3 δισ. ευρώ.
Τα μικτά κέρδη, προ αποσβέσεων, ανήλθαν στο ποσό των 495,9 εκατ. ευρώ, έναντι των 466,6 εκατ. ευρώ στην οικονομική χρήση του 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 6,3 %, σύμφωνα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.
Αύξηση 16,43% παρουσίασαν τα λειτουργικά κέρδη (προ αποσβέσεων, χρηματοοικονομικών και εκτάκτων αποτελεσμάτων) και ανήλθαν σε 474,5 εκατ. ευρώ, από 407,5 εκατ. ευρώ στην οικονομική χρήση του 2002, με το περιθώριο να διαμορφώνεται στο 21%, έναντι 20,71%.
Αισθητή άνοδο κατά 19,70% εμφάνισαν στο 2003 τα καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) προ φόρων, φθάνοντας στο ποσό των 381,4 εκατ. ευρώ, έναντι των 318,6 εκατ. ευρώ στην οικονομική χρήση του 2002.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας, τα έκτακτα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με το ποσό των 43,9 εκατ. ευρώ, που αφορά σε πρόβλεψη για την κάλυψη της υποχρέωσης μετά την απόφαση του Τριμελούς Διαιτητικού δικαστηρίου και με ποσό 23,7 εκατ. ευρώ για πρόβλεψη από την αποτίμηση των συμμετοχών στις ΟΠΑΠ Glory Ltd και Glory Technology Ltd, στην χαμηλότερη τιμή μεταξύ αξίας κτήσεως και της τρέχουσας τιμής. Οι εξαγορές αυτές αποτελούν μακροχρόνιες, στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις για την εταιρεία, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σε ενοποιημένη βάση, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν πέρυσι στο ποσό των 2.277,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ανοδική μεταβολή 15,73%, τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων, χρηματοοικονομικών και εκτάκτων αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν σε 475,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 16,62% και τα κέρδη προ φόρων αναρριχήθηκαν στα 401,00 εκατ. ευρώ (αύξηση 25,88%).
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ομίλου, οι αυξημένες πωλήσεις στην οικονομική χρήση του 2003 είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επιτυχίας του παιχνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», οι πωλήσεις του οποίου ανήλθαν σε 1,647,7 εκατ. ευρώ (αύξηση 9,02%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Έρχονται δύο νέα κύματα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσουν»
- Σικελία: Πάνω από χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας κατολίσθησης
- «Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα» – Συλλυπητήρια για την τραγωδία στα Τρίκαλα από την αμερικανική πρεσβεία
- ICE – SS – Εκτελεστές: Ανατριχίλες ξυπνά η ναζιστική αισθητική του διοικητή της Συνοριακής Φρουράς του Τραμπ
- Απίστευτη δύναμη ο Πολονάρα: «Ήμουν στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά θα επιστρέψω στα γήπεδα ως τις 20 Μαρτίου»
- Στέλαν Σκάρσγκαρντ: «Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. Πες στα παιδιά σου: συγγνώμη, είμαι άχρηστος, αλλά σας αγαπώ»
