43

Οριστικοποιείται τη Δευτέρα ο τρόπος διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, θα στηθούν 3.000 κάλπες σε όλη τη χώρα, όπου οι πολίτες θα ψηφίζουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν δύο ώρες αργότερα.

Πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι η Φώφη Γεννηματά και πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ο Παρασκευάς Αυγερινός.

Η ομιλία του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος θα έχει τίτλο «Η Ελλάδα που θέλω», ενώ μετά την εκλογή του ο κ. Παπανδρέου θα αναφερθεί με δηλώσεις του στο πώς εκλαμβάνει την εντολή των μελών του ΠΑΣΟΚ. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα, όπου θα αναλύσει το πρόγραμμά του.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν δύο ψηφοφορίες: Η πρώτη για το πρόγραμμα και η δεύτερη για το καταστατικό με την αλλαγή της διάταξης για την εκλογή του προέδρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα η διάταξη θα έχει ως εξής: «Ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και ο κάθε πολίτης που θέλει να μετέχει στην εκλογική διαδικασία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ