71

Μάχιμος στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική νίκη στις 7 Μαρτίου δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Παράλληλα, δείχνει να μην τον απασχολεί η υπουργοποίησή του σε ενδεχόμενη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, ουδέποτε διεκδίκησε ή απαίτησε τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Τσοχατζόπουλος στέκεται στην αναγκαιότητα της υπέρβασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραδεχόμενος ότι το κόμμα του, «αν θέλει να ζήσει, πρέπει να αλλάξει ριζικά».

Σε αυτό δε το πλαίσιο, δηλώνει μαχόμενος με το ΠΑΣΟΚ και όχι κατ ανάγκη υπουργός, λέγοντας: «Το μόνο που με απασχολεί είναι η νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση είναι αποκλειστική εξουσία και αρμοδιότητα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Αυτός θα έχει την ευθύνη να συνθέσει τη νέα κυβέρνηση. Προσωπικά, ουδέποτε διεκδίκησα ή απαίτησα τη συμμετοχή μου σε κυβέρνηση. Πρόταση του πρωθυπουργού, αποδοχή ή όχι, ανάλογα με την πρόταση».

Αναφερόμενος στην επίμαχη «τροπολογία Πάχτα», ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι η απόφαση διαγραφής των εννέα βουλευτών από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος «στην οποία συμμετείχαν τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σημίτης, ήταν μεν δύσκολη, έστειλε δε το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το αγγίζουν ούτε σκιές ούτε υποψίες».

Προαναγγέλλει δε επιστροφή των τριών βουλευτών των οποίων η υπογραφή πλαστογραφήθηκε, σημειώνοντας: «Πηγαίνοντας προς το συνέδριο, θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την πλευρά του ίδιου του κόμματος έναντι αυτών των συναδέλφων».

Κατηγορεί δε τη ΝΔ για «φαρισαϊκή στάση» επί του θέματος, μολονότι «και η ίδια ξέρει ότι μια σειρά δικών της στελεχών συμμετείχαν στην υπόθεση της Χαλκιδικής». «Η ΝΔ σιωπά, στρουθοκαμηλίζει και βέβαια δεν παραδέχεται ότι έχει η ίδια πρόβλημα» συμπληρώνει.

Τονίζει δε ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχουν ούτε βαρόνοι ούτε δεινόσαυροι» και εκφράζει την πρόθεσή του να παραμείνει «στη μαχόμενη πολιτική, στην πρώτη γραμμή, πάντα αιρετός από το λαό ή από τα μέλη» του κόμματος.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ