
Αγώνας δρόμου κυβέρνησης – ΝΔ για την κατάργηση της «τροπολογίας Πάχτα»
Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία «καταργείται από τότε που ίσχυσε» η επίμαχη τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς». Λίγο νωρίτερα επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταθέσει ανάλογη τροπολογία.
27
Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία «καταργείται από τότε που ίσχυσε» η επίμαχη τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς». Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η θητεία του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Την τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Χριστοδουλάκης στο νομοσχέδιο για την «αναπροσαρμογή των συντάξεων του Δημοσίου» το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.
Λίγο νωρίτερα επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσαν την κατάργηση «από την ημερομηνία ισχύος της» της επίμαχης διάταξης.
Με την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης «παρατείνεται από τη λήξη της έως το διορισμό νέου Διοικητικού συμβουλίου και πάντως για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών, η θητεία του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η θητεία του ΔΣ λήγει την 3η Φεβρουαρίου και «εν όψει των επικείμενων εκλογών της 7ης Μαρτίου και προκειμένου να μην υπάρξει κενό διοίκησης στον ενδιάμεσο χρόνο κρίνεται σκόπιμο να παραταθεί η θητεία του νυν ΔΣ για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών από τη λήξη της».
Πρωτόπαπας: Παιδικό παιχνίδι
Το θέμα της τροπολογίας που αποσκοπεί στην ακύρωση της επίμαχης προηγούμενης για το «Πόρτο Καρράς», η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τη ΝΔ και εν συνεχεία από τον υπουργό Οικονομίας (ο οποίος όμως είχε δηλώσει πως είχε υποβάλει τη σχετική τροπολογία το βράδυ της Τετάρτης) κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Πρωτόπαπας συνέστησε στη ΝΔ να αποφεύγει το παιδικό παιχνίδι «φτου και βγήκα πρώτος» και υπενθύμισε πως σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες η τροπολογία που υποβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον κ. Χριστοδουλάκη έπρεπε να μονογραφηθεί από τον κ. Κοσμίδη και να εγκριθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, κατά συνέπεια η τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.
«Δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι η ΝΔ υπέβαλε μια αντίστοιχη τροπολογία, μας ενοχλεί το παιχνίδι στη διεκδίκηση της πρωτιάς» παρατήρησε σχετικά ο κ. Πρωτόπαπας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Προς ένταξη και ο γονιδιακός έλεγχος για καρκίνο μαστού
- Ιράν – ΗΠΑ: Διπλωματικά παιχνίδια στο Ισλαμαμπάντ – Επισφαλής η εκεχειρία στον Λίβανο
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
